۱۵ مهر ۱۳۹۷

دفاع از پایان نامه با موضوع ” بررسی ارتباط بین سطح ویتامین دی سرم با فیبرومیالژی در بیماران مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان بهارلو “ |, , , ,

به گزارش روابط عمومی بیمارستان بهارلو؛ جلسه دفاع از پایان نامه با موضوع بررسی ارتباط بین سطح ویتامین دی سرم با فیبرومیالژی در بیماران مراجعه کننده به درمانگاه  بیمارستان بهارلو روز شنبه چهاردهم مهرماه سال جاری توسط یگانه یوسفی، در سالن آمفی تئاتر بیمارستان بهارلو برگزار شد.

این جلسه با حضور دکتر مریم سرایی، معاون آموزشی بیمارستان، دکتر ساسان فلاحی، فوق تخصص روماتولوژی، به عنوان استاد راهنما و دکتر رامین رفیعی، فوق تخصص روماتولوژی و دکتر حدیثه هوسمی، متخصص عفونی به عنوان داور برگزار گردید.

در این پژوهش که بصورت مورد- شاهد انجام شد، ۴۳ نفر گروه مورد با بیماری فیبرومیالژی و ۴۰ نفر گروه شاهد که افراد سالم بودند وارد مطالعه شدند.  سطح ویتامین D در هر دو گروه اندازه گیری شد و مورد آنالیز قرار گرفت. یافته های  این مطالعه نشان داد که سطح  سرمی ویتامین D احتمالاً تاثیر قابل توجهی بر ریسک بروز فیبرومیالژی ندارد و ارتباط قابل توجه بین کمبود ویتامین D و بروز بیماری فیبرومیالژی وجود ندارد چرا که میانگین سطح ویتامین D و نیز شیوع موارد کمبود ویتامین D در دو گروه مورد و شاهد تفاوت معنی داری نداشت .